luni, 22 august 2011

Conspiratzia Pentagramei

Sper că nu jignesc pe nimeni cu următorul articol, prin informaţiile pe care le poi publica şi prin tonul cvasi-ironic  pe care îl voi aborda...

În ultima vreme, căutătorii de pseudo-secrete şi doctorii în mistere au găsit o foarte bună sursă de venit, anume cărţile, DVD-urile şi alte asemeni minuni care pretind să dezvăluie amplasarea unor simboluri denumite masonice, templiere, satanice şi iluministe acolo unde ne aşteptăm mai puţin.
Nu doresc să  intru nici în tabăra celor care susţin conspiraţiile mondiale, nici în tabăra celor care le neagă cu vehemenţă, mă declar neutru  şi complet neinteresat. Sunt interesat în schimb de felul în care simbolurile şi percepţia acestora pot fi folosite de mai-sus-numiţii experţi în sfagistică urbană şi în heraldică de împrumut pentru a dezinforma în mod voit publicul.

Este o modă în a găsi simboluri egiptene, embleme francmasonice şi coincidenţe cam pe oriunde ne pricepem.
Videoclipul de mai jos ilustrează un exemplu celebru de pentagramă găsită în dispunerea străzilor.





Pentru a vă face chinul mai suportabil, găsiţi imaginea la minutul 0:20. Destul de evident pentru orice om dotat cu inteligenţă, străzile formează o cruce malteză incompletă. Dacă luăm fiecare braţ al acestei cruci malteze, obţinem stele cu cinci colţuri de diferite proporţii, strâmbe. Deşi una dintre condiţiile de bază ale pentagramei este armonia matematică a proporţiilor, depărtarea egală a punctelor de centru şi de ele reciproc, acest lucru nu pare să pună vreo problemă conspiraţioniştilor noştri. Dacă are cinci colţuri, indiferent cât de strâmbă ar fi, pentagramă este!
Avem aici un alt exemplu:



Videoclipul de mai sus, denumit pompos Pentagrama Illuminati-lor care leagă punctele dezastrelor Statelor Unite, este un bun exemplu de imbecilitate. 
Se iau puncte ale unor evenimente tragice şi atentate, se trasează câteva linii şi minune: avem o pentagramă! La 7:03 o vedeţi mai bine, pentru a vă scuti de căutare. Nu o pentagramă oarecare, bineînţeles, ci una a sângelui (!!!1!). Contează că nu are o orientare anume, sau că defapt, nu este o pentagramă, ci o steluţă cu cinci colţuri destul de strâmbă? Bineînţeles că nu. Contează că evenimentele sau locurile nu au nicio legătură cu Masoneria sau cu Illuminati? Normal că nu... Contează că sunt luate absolut aleatoriu aceste puncte? Fireşte, nu. Este o pentagramă şi punct.
Această imagine, dragă cospiraţioniştilor pe teme templiere şi iluminatice, este şi ea celebră.



Misterul Rennes le Chateau, Templieri, Prioria Sionului, toate legate de o pentagramă formată din cinci oraşe.
Contează că nu există de fapt cinci oraşe ci doar trei sate, care îl loc să formeze o pentagramă mare, formează un triunghi mic? Nicidecum. Adevărul este că  Iluminaţii vroiau să facă o pentagramă, dar n-au apucat să facă decât trei sate...
Acum, curios din fire, m-am întrebat: Bucureştiul meu drag nu o avea şi el oare astfel de pentagrame oculte ascunse printr-însul? O să fiţi deosebiţi de interesaţi să aflaţi că are. Culmea conspiraţiilor!
Vă ofer prima imagine:



Priviţi înmărmuriţi cum se formează această pentagramă pe harta Centrului Bucureştiului unind aceste centre (oculte?). Ştiu, nu este o pentagramă perfectă, dar nici cele prezentate mai sus nu sunt...
Privind mai atent, am descoperit şi o pentagramă inversată! Nemaipomenit.



Am cercetat mai departe, cu alte puncte de interes, specific  spirituale, şi am găsit chiar în inima Capitalei această configuraţie:



Dar nu este una singură, priviţi câte am mai găsit!!!
Sigur toate sunt strâmbe, disproporţionate şi  aleatorii, dar pot fi negate aceste dovezi?



În primul rând, haideţi să facem o distincţie.
Acestea nu sunt pentagrame:



Aceasta este o pentagramă. 






Dacă sesizaţi diferenţele subtile între cele două, foarte bine. 

Cum rămâne atunci cu pentagramele Bucureştiului? Sunt loji masonice, abatoare rituale, cuiburi sataniste?
Încă o dată voi dezamăgi căutătorii de senzaţional, o lovitură grea, un adevărat frappe în conştienţă. Ultimele două imagini folosesc bisericile şi lăcaşurile de cult oficiale din Bucureşti. Nimic mai normal. Iar celor care văd legaturi oculte şi cu Biserica, voi dezvălui mirobolanta realitate că primele două imagini folosesc locaţiile magazinelor şi centrelor de anvelope şi jante. O simplă  căutare pe o hartă digitală, un print-screen şi un program grafic de bază pot face minuni. Banal, iluzoriu şi în întregime fantezist, sau oare prea de tot să fie coincidenţe? Nu: banal, iluzoriu şi complet fantezist...

Stimaţi devoratori de Dan Brown şi conspiraţii satanistice, pentagrama nu este nici în exclusivitate masonică, nici diabolică, şi nici nu apare peste tot în lume, de la ansamblurile megalitice până la modelul lenjeriei intime a lui George W. Bush. Pentagrama are o anumită formă, fixă din punct de vedere geometric şi armonică din punct de vedere al proporţiilor segmentelor sale. 

Dacă vrem neapărat să vedem pentagrame şi simboluri templiere, vă garantez că le veţi vedea şi în ciorbă.  Aţi jucat vreodată mikado, jocul acela japonez în care se lasă cincizeci de beţe să cadă pentru a fi ridicate pe rând fără a mişca alte beţe? Şi în beţele de mikado putem vedea pentagrame. Putem vedea ce vrem noi. Ştiu foarte bine că anumiţi bătrâni se uită la televizoarele cu "pureci" pentru că au impresia că vorbeşte Iliescu. 

A vedea ceva acolo unde nu are ce căuta este un sindrom, nu o conspiraţie. 

Aştept cu drag polemici. 
Şi nu, nu  sunt mason, nici de la Illuminati, nici de la Strălluminati, nici teleevanghelist. Doar gândesc.

Surse:
1. Probabil familia: am moştenit bun simţ şi capacitatea de a gândi şi nu de a prelua orice porcărie drept adevăr. 
2. Da, ştiu că frappe nu este o lovitură şi nici conştienţa nu este conştiinţă. Vreau doar să văd câte suspiciuni trezesc.
3. http://www.youtube.com/watch?v=IH6Z2Hid338
4. http://www.youtube.com/watch?v=sF5L_-uhrrM
5. Ilustraţii personale.
 

7 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog, in primul rand.

    Apoi, as vrea sa sugerez o abordare asemanatoare a mai multor "simboluri" in felul acesta. Mai precis, diverse manifestari naturale care sa fie interpretate drept simboluri magice, de la "stele cazatoare" sau asteroizi/comete pana la forme aparute in scoarta/trunchiurile copacilor sau pe diverse roci ("urma Sfintei Maria intr-o pestera/chipul lui Iisus pe o roca/urma pasului lui Zamolxe" etc).

    Spun asta pentru ca romanul (din ce am observat eu) se cam grabeste sa faca astfel de interpretari cat se poate de rapid, ca apoi sa-i tampeasca si pe altii sa puna botul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc frumos, Eldariel, şi te mai aştept cu mare drag.

    Pentagrama este doar unul dintre simbolurile despre care o să public. Urmează hexagrama şi svastica, iar sugestia e foarte interesantă, mulţumesc.

    Ai dreptate, cu fărâme de pâine uscată foare mulţi atrag proşti şi le promit franzele aburinde.

    RăspundețiȘtergere
  3. Genial blogu pentru inceput :).
    Astept cu nerabdare, svastica...si acelea nu sunt pentagrame sunt stelute facute de copii de 2 ani...Daca i dam harta bucurestiului unui pitic... ne va gasi mult mai multe "semne oculte" .

    RăspundețiȘtergere
  4. B mare stimate domn, că este oraş. Cu privire la steluţele găsite pe diverse hărţi.. e plin netul de aşa ceva. Senzaţional...

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi place informația din toate articolele, îmi place cumpătarea în prezentarea ei, îmi place rigurozitatea științifică. Felicitări, vă voi citi și în continuare.

    RăspundețiȘtergere